miercuri, 9 decembrie 2015

Levoslav House****, Sibiu - 4 stele piperate, insa meritate


Vila Levoslav House (site oficial aici) este amplasata ultracentral in Sibiu, pe strada General Magheru nr.12, coordonate GPS 45.79 N, 24.15 E. Construita initial in 1840 si renovata in 2008, cladirea in care se afla Levoslav House a fost timp de 40 de ani resedinta compozitorului si dirijorului Jan Levoslav Bella.

Situata in centrul istoric al Sibiului, la nici 300 de metri de Piata Mare,  Levoslav House este potrivita atat pentru amatorii de turism cat si pentru calatorii de afaceri.
Hotelul este decorat cu lucrari de arta originale cu subiect muzical, iar interiorul este elegant si sofisticat, specific secolului al XIX-lea dar si tendintele moderne. 

Tarifele practicate la Levoslav House, sunt asa cum am spus si in titlu, destul de piparate, dar pe masura celor patru stele pe care le detine hotelul. Intre 58 si 75 de euro platesti pentru o noapte intr-o camera dubla sau o suita in acest hotel, dar conditiile in care vei fi cazat merita toti banii.

Trebuie sa stii ca daca vei marge in Sibiu cu masina, va trebui sa soliciti o rezervare pentru parcare in prealabil, caci locurile sunt destul de limitate. Levoslav House este unul dintre putinele hoteluri situate central, care dispune de parcare proprie, ceea ce-i ofera inca din start un mare avantaj. Pretul parcarii este inclus in rezervare, iar parcarea este monitorizata video, asadar nu trebuie sa-ti faci nicio grija in privinta masinii.

 Odata intrat in hotel, pana la a-ti finaliza formalizatile de cazare, poti admira in voie holul elegant si sofisticat, in culori pastelate si totusi sobre, care te vor introduce in atmosfera secolului XIX. Din cauza faptului ca arhitectura originala a cladirii a fost pastrata intocmai la restaurare, trebuie sa stii ca nu exista ascensor, astfel incat vei fi nevoit sa urci cu bagajele pe scari, pana la etajul unu sau doi, unde vei fi cazat. 
Acest lucru insa, nu este un impediment prea mare, caci daca ai nevoie de ajutor, il vei primi cu amabilitate, de la receptie.

Urcand pe scari, vei descoperi aceeasi atmosfera de bun gust si eleganta, la fiecare palier si pe masura ce inaintezi, calea iti este luminata cald si discret de lampile cu senzor de miscare. Poti sa aduni de pe masutele amplasate la fiecare etaj, o multime de pliante cu informatii valoroase despre hotel dar si despre Sibiu, cu toate atractiile sale culturale, turistice si nu numai.

Pretutindeni domina o atmosfera de liniste care mie imi place atat de mult si trebuie sa precizez ca dintre hotelurile in care am stat pana acum, Levoslav House cred ca este singurul in care linistea e atat de profunda incat poti sa-ti auzi gandurile. Nu stiu daca acest lucru se datoreaza bunei izolari fonice a cladirii sau oaspetilor hotelului, dar eu inclin sa cred ca ambelor.
Odata intrat in camera cu ajutorul cartelei magnetice, te vei afla intr-un hol spatios si bine incalzit, in care, pe peretele din stanga se gaseste un dulap pentru haine, din lemn masiv. Pe peretele opus, este unul dintre panourile radiante care incalzesc incaperea.Pretutindeni poti observa decorurile cu tema artistica, tablouri si alte detalii ce dau farmec si originalitate incaperii.

Camera spatioasa este mobilata cu bun gust, mobilierul din lemn masiv intretinand acelasi aer specific secolului XIX. Incalzirea se face si aici cu ajutorul unui panou radiant, amplasat deasupra patului matrimonial, king size. Trebuie precizat ca nicaieri in cadrul hotelului nu vei intalni camere cu paturi twin, ci doar matrimoniale.

Si aici, ca pretutindeni, culorile sunt pastelate si armonioase, facand atmosfera placuta privirii. Camera are toate dotarile moderne necesare: televizor LCD, Wi-Fi inclus in pret, minibar, telefon, aparat de aer conditionat.Asa cum suntem avertizati in toate pliantele despre hotel, din cauza faptului ca s-a dorit pastrarea arhitecturii originale a cladirii, fiind o camera pe colt, nu s-a putut amplasa un aparat AC fix, de aceea s-a optat pentru unul mobil. Este poate singurul element  distorsionant din camera, caci nu se potriveste deloc cu decorul si in plus, face un zgomot destul de deranjant. Oricum, in martie cand am stat noi acolo n-a fost nevoie de aer conditionat, insa in lunile de vara, acest lucru poate deveni o problema.


Privind pe geam in curtea interioara, am observat insa ca toate celelalte camere, in afara celor situate pe colt ca a noastra, au montate aparate de AC fixe, asa incat atentie atunci cand rezervati camera, incercati sa evitati o camera amplasata pe colt. 

Intrand in baie, constati ca si aceasta se potriveste perfect cu camera in care stai. E mare, spatioasa, foarte curata si dotata cu tot confortul necesar, plus toate articolele de toaleta de care ai nevoie. Si aici, ca pretutindeni, incalzirea se face cu ajutorul unui panou radiant.   
Singurul lucru care mi-a displacut in baie, a fost un afis scris pe o coala A4, spanzurat neglijent in doua colturi pe un perete, afis care te indemna sa nu usuci prosoapele punandu-le pe panoul radiant, caci se vor ingalbeni si vei fi pus la plata. Mi-a displacut atat modul in care arata afisul acela pe perete, cat si tonul amenintator prin care esti somat sa ai grija la prosoape. Consider ca la cele patru stele pe care le are hotelul, puteau gasi o alta modalitate prin care sa te avertizeze asupra acestui aspect sau pur si simplu sa n-o faca, dat fiind pretul pe care-l platesti stand acolo.


Asa cum am mai spus, ne-am simtit deosebit de bine in camera de la Levoslav House, atat din punct de vedere al confortului oferit, cat si al linistii si discretiei din hotel.

Micul dejun nu se ridica la inaltimea celor patru stele, caci se poate si mai bine, sub aspectul varietatii produselor oferite. Vesnica metehna a majoritatii hotelurilor romanesti de patru stele, care nu reusesc (sau nu doresc?) nicicum sa ofere un mic dejun pe masura.
.


Levoslav House este un hotel elegant, linistit si discret, situat ultracentral, unde veti beneficia de tot confortul necesar, fie ca faceti o calatorie de placere, fie una de afaceri, in minunatul Sibiu, oras ce-ar trebui macar o data-n viata vizitat de catre oricine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu