miercuri, 9 martie 2016

Cele mai scumpe pisici din lume



Cȃţi dintre noi nu iubim animelele și am face orice pentru prietenul nostru necuvȃntător iubit? Fie că e pisică ori cȃine, porumbel sau broască țestoasă, pasiunea pentru ei, cȃteodată nu are limite. În unele cazuri însa, aceste pasiuni devin adevărate obsesii, iar proprietarii de animale recurg la gesturi neobișnuite, chiar extravagante, din dragoste pentru animalul preferat.
Spre exemplu, unii ajung sa cheltuiasca foarte mulți bani, doar pentru a achiziționa un animal de casa, uneori aceste sume ajungȃnd chiar la zeci de mii de dolari pentru un exemplar de rasă.
Că este bine sau rău, nu putem judeca pasiunile altora, în schimb putem admira spre exemplu, cele mai frumoase, dar și cele mai căutate și mai scumpe pisici din lume. Iată-le mai jos!


1. Scottish Fold - Numele vine de la originile pisicii, din Scoţia, şi de la forma urechilor, care par să fie îndoite. Această rasă costă între 200 şi 3.000 de dolari.


2.British Shorthair -  Rasa este cunoscută pentru calm şi relaxare. În general se înţelege bine cu toţi membri familiei, dar nu îi place în mod deosebit să fie ţinută în braţe. Această rasă poate costa undeva între 800 şi 1.500 de dolari.


3. Toyger - Numele vine de la aspectul lor, din moment ce pisica seamănă cu un tigru. Costurile pornesc de la 500 de dolari şi pot ajunge până la 2.000 de dolari


4. California Spangled - Această pisică seamănă foarte tare cu un leopard, motiv pentru care costurile pornesc de la 800 de dolari şi pot ajunge până la 2.500 de dolari.


5. Russian Blue - Această rasă este cunoscută pentru culoarea blănii, un argintiu închis care seamănă cu un albastru. Au o tendinţă naturală să fie timide în jurul oamenilor. Această rasă poate costa între 400 şi 3.000 de dolari.


6. Sphynx - Această rasă de pisică nu este în totalitate fără păr, chiar dacă le lipseşte blana. Ele sunt foarte jucăuşe şi se ataşează puternic de stăpâni. Costul se ridică între 600 şi 3.000 de dolari.


7. Peterbald - Aceste pisici sunt slăbuţe şi musculare şi au un cap ascuţit, cu urechi mari. Preţurile pornesc de la 1.200 de dolari şi pot ajunge până la 5.000 de dolari.


8. Persane - Aceste pisici se ataşează tare de stăpâni şi sunt nişte companioni extraordinari. Preţurile totuşi sunt destul de piperate, pornind de la 550 de dolari şi putând ajunge până la 5.500 de dolari.


 9. Bengaleze - Aceste pisici sunt foarte jucăuşe. Trăiesc în general între 10 şi 16 ani şi sunt foarte inteligente. Este una dintre puţinele rase cărora le place să se spele cu apă. O pisică bengaleză poate costa între 1.000 de dolari şi 25.000 de dolari.


10. Savannah - Această rasă este o încrucişare între Siameză şi Serval, între o pisică africană sălbatică şi o pisică domestică. Preţurile pornesc de la 1.500 de dolari şi pot urca până la 50.000 de dolari.


sursa:zf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu