duminică, 6 martie 2016

8 MARTIE: Ce îi poţi dărui persoanei dragi, de Ziua Femeii


Ziua de 8 Martie este, încă din 1913, o zi emblematică pentru multe din statele lumii. Ca urmare a eforturilor de a obţine drept de vot şi condiţii de muncă mai bune, această zi primăvăratică a fost desemnată Ziua Internaţională a Femeii, cunoscută în România şi ca Ziua Mamei. În Statele Unite ale Americii, Ziua Mamei este sărbătorită pe 11 mai, în Marea Britanie pe 30 mai, francezii sărbătoresc pe 25 mai, iar în ruşii o celebrează pe cea care le-a dat viaţă, pe 30 noiembrie.
 
Cum femeile din viaţa noastră merită o atenţie deosebită cu precădere în această zi specială, iată câteva sugestii de cadouri:


Florile sunt o alegere sigură. Aranjamentele florale, făcute cu migală de cei mai talentaţi florari, îi vor bucura cu siguranţă sufletul femeii speciale din viaţa voastră. Plantele vii sunt, de asemenea, o alegere potrivită, mai ales că vor constitui o amintire frumoasă pe un timp îndelungat.
Cu o cutie de bomboane de ciocolată alături, de sortimente asortate sau din sortimentul ei preferat, vor completa alegerea voastră clasică. În acelaşi registru, miresmele florale, fie ele dulci, răcoritoare sau ceva mai tari, pentru femei îndrăzneţe, sunt şi ele un cadou potrivit. Parfumurile sunt apreciate de toate femeile, indiferent de statut. Seturile de baie, cu gel de duş, loţiuni sau uleiuri sunt, de asemenea, o idee bună.


Eşarfele din materiale fine, precum mătasea sau caşmirul, însoţite de broşe cu şnur de mărţişor, sunt cadouri cu care femeia specială din viaţa voastră le poate etala cochetă, iar bijuteriile, daruri tipic feminine, îi vor înveseli garderoba în prag de primăvară.
Pentru că orice femeie, fie ea iubită, mamă, prietenă sau soră, are nevoie de o pauză, cei cu dare de mână care doresc să răsfeţe prezenţa feminină meritoasă din viaţa lor îi pot face cadou o şedinţă de relaxare, la spa, masaj şi tratamente de îngrijire. Tratamentele revigorante o vor ajuta să se umple de energie şi voie bună.
Dacă vă place să gătiţi, îi puteţi face o surpriză, asta în special iubitei dumneavoastră: o cină romantică la lumina lumânărilor. Chiar şi mamei îi puteţi găti, ţineţi-o departe de bucătărie în această zi.
Dar cine vrea să gătească mai are o opțiune: o poţi invita în oraș pe femeia din viata ta – poate fi prietena ta, logodnica, mama, bunica – la cină într-un loc frumos.
O alegere bună pentru femeile care se bucură de filme și seriale este de a cumpăra un film sau o trilogie despre care ştiţi că vor să le vadă.
Un colier poate fi o opțiune bună de cadou pentru această zi. Chiar dacă au mai multe, pentru ele aceste bijuterii nu sunt niciodată de ajuns.

Florile pe care le daruieşti de 8 MARTIE – Semnificaţii şi alegere în funcţie de zodie


Lalelele sunt cele mai populare flori de 8 martie şi sunt asociate cu iubirea şi pasiunea, mai ales dacă sunt roşii. Cele galbene simbolizeaza gânduri pozitive, cele albe – iertare, în timp ce lalelele mov au un caracter nobil.Zambilele semnifică veselie, tinereţe şi spontaneitate, însă şi culoarea lor contează. Albastru – echilibru. Mov – eleganţă. Roz – veselie. Alb – puritate, sinceritate. Galben – gelozie.Crinii simbolizează eleganță, speranță, puritate și virtute dacă sunt albi. Cei roz sunt asociați cu sănătatea și prosperitatea. Astfel de flori pot fi oferite mamelor, soacrelor, profesoarelor și șefelor.


 
Irișii transmit ideea de înțelepciune, încredere, prietenie,valoare și promisiuni. El este bogat în combinații de culori, așa că trebuie să fii atentă și pentru ce nuanță optezi. Mov – înțelepciune și complimente. Albastru – credința și speranță. Galben – pasiune. Alb – puritate.

Trandafirii: De-a lungul veacurilor, trandafirul s-a impletit cu mitologia zeilor si zeitelor, ca simbol al frumusetii, al vietii si al mortii, dar mai presus de toate, ca un simbol al iubirii. Iar trandafirul rosu este cel care azi arata cel mai puternic simbolul iubirii. Bobocul trandafirului roşu semnifica admiratia puritatii si frumusetii celui care-l primeste.Ghioceii, care vestesc venirea primăverii, incluşi într-un buchet de 8 Martie, semnifică inocenţă, gânduri bune şi speranţă.


 
Pentru femeile Berbec: narcisele, genţiana şi forsitia, în culori puternice; caprifoiul, muşcatele, crinii
Pentru femeile Taur: freziile, primula și liliacul alb; trandafirii, macul, violetele şi margaretele
Pentru femeile Gemeni: lalele galbene sau panseluțe multicolore; lavanda, lilicacul, orhideea, crizantema
Pentru femeile Rac: zambile, lăcrămioare, toporași sau bujori; trandafirii albi, muşcatele, lotusul, crinii albi
Pentru femeile Leu: iriși, ghioceii galbeni și fire de gălbenele; floarea-soarelui
Pentru femeile Fecioară: garofițe în culori vesele, mâțișori, năsturașii și orhideea; trandafirii albi, crinii albi
Pentru femeile Balanță: magnolia, florile de cireș si hortensia; trandafiri, hortensii, margarete, clopoţei
Pentru femeiile Scorpion: lalele negre sau violete sau cale vișinii; crizantema, gardenii, cactuşi
Pentru femeile Săgetător: liliacul violet și irisul; narcisa, garoafele roz, păpădii, bujori
Pentru femeile Capricorn: zambilele, lalele bătute sau panseluţele
Pentru femeile Vărsător: freziile, toporașii, anemonele și mixandrele; orhideea, gladiolele, pasărea paradisului, trilium
Pentru femeile Pești: ghioceii, brândușele, lăcrămioarele, macii; orhideea, liliacul.

La mulți ani, tuturor femeilor, de 8 Martie!
surse: alba214, wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu