marți, 15 martie 2016

Cele mai scumpe rase de caini din lume

Daca intr-un articol anterior am vorbit despre cele mai scumpe pisici din lume, de ce sa nu vorbim si despre caini, animalul de companie preferat, al multora dintre noi.

Exista anumite rase de caini pentru care poti plati sume fabuloase de bani, exceptand costurile pentru vaccinuri, mancare si jucarii. In functie de rasa pe care ti-o doresti, poti da si 10.000 de dolari pentru un pui, insa pretul final depinde si de arborele genealogic al catelului, de pedigree si de unde este cumparat.
Iata un top al celor mai scumpe rase de caini:


Saluki – aproximativ 2.500 de dolari

Una dintre cele mai vechi rase domesticite este Saluki, aproape de oameni inca din timpul faraonilor. Era rasa aleasa de comerciantii ce strabateau drumul matasii din China, dar si pentru vanatori. Cainii din rasa Saluki sunt similari cu ogarii la conformatie, iar masculii pot ajunge sa cantareasca pana la 27 de kilograme. Pentru ca au o fire independenta, sunt destul de greu de dresat si in plus, au nevoie de multa miscare. 


Pharaoh Hound – intre 2.500 si 5.000 de dolari
In ciuda numelui, aceasta rasa nu provine din Egipt, tara de origine fiind Malta, unde ajuta la vanatoarea de iepuri. Pharaoh Hound este foarte inteligent si arata elegant si atletic in acelasi timp. Cainii au blana foarte scurta, iar mustatile si nasul sunt de acceasi culoare rosiatica. Desi sunt incapatanati si independenti, se descurca bine atunci cand sunt dresati pentru a participa la competitii.

Mastiff Tibetan – de la 2.000 de dolari

Originar din Nepal si China, Mastifful Tibetan este una din cele mai vechi rase de caini din lume. In trecut, era folosit pentru a proteja turmele si casele stapanilor de lupi. Poate ajunge la o greutate de 72 de kilograme si este, de asemenea, destul de greu de dresat. In 2013, un pui de Mastiff Tibetan de rasa pura a fost vandut in China contra sumei de 1,9 milioane de dolari.

Lowchen ("Micul Leu") – 5.000 de dolari

Preferatul nobilimii in Franta si in Germania medievala, Lowchen e dificil de gasit, existand doar cateva sute de exemplare in lume. Arata similar cu bichonul maltez, insa este mai masiv decat acesta, cantarind pana la 8 kilograme. Sunt foarte fericiti in prezenta copiilor si sunt cainii perfecti pentru familie, insa si pretul pentru un pui de Lowchen este destul de ridicat.

Akita Inu – intre 2.000 si 5.000 de dolari

Akita este o rasa originara din Japonia, ce a devenit mai populara datorita filmului Hachiko: A Dog’s Tale. Au o blana lunga si deasa si se pot adapta la temperaturi mai mici. Sunt foarte iubitori cu stapanii si rezervati cu strainii, protejandu-si teritoriul.

 

Samoyed – intre 4.000 si 7.000 de dolari

Aceasta rasa provine din Siberia, cainii Samoyed fiind cunoscuti pentru ca apara turmele de reni si trag saniile, in zonele mai reci. Sunt duri, puternici si competitivi. Cand se plictisesc, incep sa sape, avand nevoie de ocupatie tot timpul. Desi pot latra la straini, sunt si foarte prietenosi in acelasi timp. Nu sunt caini de paza.

 

Ogarul de Azawakh – de la 3.000 de dolari

Rasa Azawakh provine din Africa. Cainii au fost crescuti initial pentru paza si vanatoare. Fiind mai rapizi decat ogarii, erau folositi pentru vanatul iepurilor si al gazelelor. Sunt foarte curajosi si protectori cu stapanii, insa si foarte activi, avand nevoie de multa miscare.


Rottweiler – pana la 6.000 de dolari

Puternici, plini de rabdare si foarte inteligenti, cainii din rasa Rottweiler pot ajunge si pana la 60 kilograme. Isi protejeaza cu ferocitate stapanii si din acest motiv trebuie sa fie obisnuiti cu oamenii inca de mici, pentru a evita un comportament periculos. Desi in unele cazuri pot fi violenti si agresivi, in acelasi timp pot deveni animale de companie perfecte pentru familii.


Cel mai scump caine vandut vreodata, este un mascul auriu din rasa Mastiff tibetan, in varsta de 1 an, care a fost vandut pentru fabuloasa suma de 1,9 milioande dolari. Patrupedul  a fost poreclit “Imparatul” si a fost vandut la o expozitie din China. Are 11 luni si 82 de kilograme, il cheama la origine “Hong Dong” si are blana roscata.


surse: Marca de lux, Zooland, toateanimalele.ro, Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu