luni, 23 februarie 2015

Tagliatele con gorgonzola




Pentru ca ieri a fost o vreme superba, aproape de primavara, am preferat sa iesim si sa cutreieram dealurile din apropierea orasului.
Cand ne-am intos dupa cateva ore, ne-a fost foame si cum n-avea rost sa pierdem tipul, am optat pentru paste. Iata ce-a iesit:

Timp de preparare: 10 - 12 minute

Ingrediente pentru 3-4 portii:

- 500 g tagliatele (sau alte paste, dupa preferinta fiecaruia: fusilli, spaghetti, pappardelle, etc.)
- 150 g gorgonzola picante
- 200 ml smantana pentru gatit
- 3-4 linguri parmezan ras




Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj.
In paralel, intr-un vas (tigaie) suficient de incapator, se topeste branza in smantana pentru gatit.




Pastele fierte se scurg de apa (nu se clatesc cu apa rece!) se pun peste sos si se amesteca.
Se adauga parmezanul si se amesteca toata compozitia pentru a se omogeniza.




Se servesc fierbinti, cu putin parmezan pe deasupra.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu