duminică, 11 ianuarie 2015

Garni Jakober Hotel**** (Tux-Vorderlanersbach)

Am petrecut doar o noapte la Hotel Garni Jakober, insa voi scrie cateva randuri despre el, pentru cazul in care cineva ajunge prin zona Tux – Vorderlanersbach. Merita a fi luat in seama, daca vreti sa va cazati in conditii excelente.
Hotelul se afla in Tux, in Tirol, intr-o zona deosebit de frumoasa, in apropierea ghetarului Hintertuxen. Este una dintre cele mai apreciate zone de schi si sporturi de iarna, precum si un punct de plecare in drumetii montane, pe timp de vara.
Despre cum ajungi aici pornind de la Munchen (pentru ca acolo am stat noi), va pot da cateva repere si, de asemenea, puteti citi aici. Distanta intre Munchen si Tux este de aproximativ 170 km si se parcurge in aproximativ 2 ore, daca traficul nu este aglomerat. Se merge pe autostrada A8 in directia Innsbruck si odata ajunsi in Austria, se continua pe A12 in directia Zillertall, apoi urmand indicatoarele sau GPS-ul, se merge pe un drum local pina la Tux. Privelistea este splendida de-a lungul intregului drum, ca de altfel pretutindeni in Tirol.
Odata ajunsi in Tux, veti gasi foarte usor hotelul, el practic iesindu-va in cale, pe partea dreapta a directiei de mers. In fata exista o mini-parcare, cu doar cateva locuri, dar asta nu este o problema, fiindca veti putea parca si pe o latura a hotelului (un teren liber, neamenajat ca parcare dar foarte in regula), sau pe partea opusa intrarii in hotel, unde de asemenea este gratuit.







Hotelul de 4 stele este o constructie de tip montan asa cum vezi pretutindeni in zona alpina din Austria, cu terase cochete din lemn, impodobite cu o multitudine de flori colorate, care-i dau un aer proaspat. Rezervarile se pot face on-line (e mai sigur) sau telefonic.
Privelistea va este asigurata, indiferent pe ce latura veti avea camera si terasa. Veti putea admira panorama muntilor din jur, ori pitorescul centru al satului, cu cladirile deosebit de frumoase (multe pensiuni), iar intr-o zi foarte senina, aveti vizibilitate chiar pina la ghetarul Hintertuxer.




Intrarea in hotel se face pe usa mare din sticla si odata patrunsi acolo, veti putea observa deja de la receptie, stilul rustic dar cochet al hotelului. Veti urca la etajele superioare pe trepte din lemn (care nu scartaie), admirand ornamentele tipic tiroleze de pe pereti.
Holurile sunt de asemenea decorate cu gust, aici gasindu-se de la piese de mobilier din lemn pictat manual, pina la papusi imbracate in costume populare tiroleze sau vase din sticla, obiecte de artizanat si ornamente florale din pai. Toate sunt facute si aranjate cu mult bun gust.




Odata patrunsi in camera, veti constata ca stilul se achimba aici, camera pastreaza doar accente rustice, stilul fiind mai degraba simplu si modern. Puteti opta pentru camera cu pat matrimonial sau apartament; desigur tarifele difera in functie de tipul camerei si perioada din an in care va cazati. Toate acestea se pot consulta pe site-ul oficial.
Camera cu pat matrimonial incapator, mai contine doua noptiere, dulap pentru haine, masa, scaune, fotoliu si un fel de servanta-birou. De asemenea, aveti la dispozitie monitor LCD, telefon si internet Wi-Fi.



Din camera patrunzi in baia de asemenea spatioasa, cu dotari de 4 stele: cabina de dus, chiuveta, toaleta, bideu, oglinzi, uscator de par, halate de baie si papuci de casa de unica folosinta, produse de igiena si intretinere. Presupun ca exista si cada de baie in camerele din apartamente.
Revenind in camera, trebuie sa spun ca aceasta este scaldata in lumina, intrucat are ferestre foarte largi, plus usa din sticla, de unde ai acces in balcon. Cu toate acestea, beneficiezi de intimitate deplina si de intuneric, odata ce tragi toate jaluzelele si draperiile de la ferestre.
Din balconul larg, podit cu lemn, cu masuta si doua scaune scaune impletite, asa cum am spus, ai perspective frumoase, pe oricare latura te afli. Stiu asta, fiindca noi calatorin in patru, am avut 2 camere: una cu vedere catre munte, alta catre centrul satului si dealurile din apropiere.
Cazarea noastra a inclus doar micul dejun, pentru ca n-am stat decat o noapte, dar detalii despre restaurant si masa, precum si despre celelalte servicii oferite de hotel (sauna, masaj, etc.), vedeti de asemenea pe site-ul oficial.

Micul dejun, luat in restaurantul de la parter, este mai mult decat indestulator si se serveste in stil bufet suedez. Ai o multitudine de alegeri: de la o multime de sortimente de sunca si branzeturi, oua servite in ce fel doresti, pina la cereale, iaurturi cu sau fara fructe si legume, dulceturi, miere, fructe variate si fresh-uri din fructe, apa, ceai de diverse tipuri si ceafea. Painea de asemenea, o veti gasi sub toate formele posibile (cu preponderenta paine neagra), chifle cu sau fara cereale... Precis am uitat ceva, dar poate treceti pe-acolo si verificati; -)

Restaurantul este amenajat tot in stil rustic, predominand si aici aspectul de cabana montana din Tirol. Din pacate, constat ca n-am facut poze aici. Ni s-a spus ca in serile de iarna, mai ales in sezon, aici canta o mica formatie de muzica populara, care atrage o multime de turisti dar si localnici. Noi fiind in septembrie, n-am avut formatie (si sincer nici nu mi-as fi dorit – aceste formatii de obicei canta foarte frumos dar asurzitor, fiind compuse in majoritate din suflatori).

Personalul este deosebit de amabil si cu totii vorbesc (si) limba engleza. La plecare am fost intrebati cum ne-am simtit si daca am avut vreo neplacere sau observatie de facut si astea toate ti se spun cu zambetul tot timpul pe buze.
Am primit multumiri pentru ca i-am ales pe ei, plus cate o ciupercuta din lemn, lucrata manual, cu numele hotelului incrustat pe ea. Mai am si acum ciupercuta si de cate ori o privesc, imi aduc aminte cu mare placere de hotel si de vremea petrecuta acolo.

Va recomand cu mare incredere Hotel Garni Jakober, precum si intreaga zona Tux- Vonderlanersbach!