joi, 29 ianuarie 2015

Beauty salon canin


Va mai amintiti povestea lui Ali, catelusa care traieste singura si are in grija o casa nelocuita?
Daca nu, vedeti aici, in articolul mai vechi, numit "Un catel cuminte si credincios".

Ieri cand am intrat in curte, nici urma de Ali. Am avansat incet pe aleea de la intrare, asteptand ca ea sa zbugheasca de nicaieri, ca de obicei. Nimic insa. Ce s-o fi intamplat?

Ajungem in curte si vedem pe fotoliul pe care doarme ea de obicei, un ghemotoc de blana, nemiscat. Imi sta inima-n gat si ma gandesc instantaneu, la ceva rau.
In timp ce gandesc cu voce tare, dintr-o data ghemotocul tasneste din fotoliu si incepe sa ne latre, de ti-e mai mare dragul s-o auzi! Asta in timp ce incearca dand din toate labutele, sa se descalceasca dintre pernitele si blanita care-i acopera "cuibul".

In sfarsit reuseste sa iese si dandu-si seama cine suntem, cu ochii abia mijiti din somn, se apropie de noi dind din coada cu bucurie frenetica.
Incepe sa sara in jurul nostru si sa faca tumbe, apoi o ia la goana prin curte! Tipic as zice, ca de obicei :-)

Pun mancarea la locul ei in castron, dar n-o intereseaza, atat de mare ii e bucuria de a ne vedea. O lasam sa-si consume bucuria si dupa ce revine la picioarele noastre, ne vine ideea s-o facem frumoasa. Doar si adultii mai dau in mintea copiilor uneori, nu?

Ce-ar fi daca am peria-o putin, caci din pacate, baie nu-I putem face in mijlocul iernii. Zis si facut. Gasim o perie veche de par, pe masa cu diverse obiecte din curte si ne gandim s-o folosim, daca ne va da voie. Ali, asteapta cuminte, ca de obicei.

Ce sa va spun... Mai mare mi-a fost dragul sa vad cat de cuminte a stat catelusa la periat si cat de mult i-a placut! S-a rostogolit pe toate partile, atunci cand s-a gadilat de la scarpinat ;-)
Cine stie cat timp a trecut de cand n-a mai avut ea parte de un asemenea tratament... Iata:

 

Si la sfarsit, cand toaleta a fost gata, Ali s-a intors spre mine cu blanita un pic mai neteda, parca spunand "Uite-ma! Nu-i asa ca sunt frumoasa?"


Ali, tu esti frumoasa oricum ai arata si cu atat mai mult acum.
Nu ti-ar strica si o baita, dar e prea frig acum, pentru asta.
Vedem la primavara, insa ;-)

P.S. - Martie, 2015
Intre timp, tinand cont de sfaturile primite si nu numai, am facut asa incat Ali a primit o casuta noua, adevarata. Chiar daca deja e caldut afara, casuta o va ocroti de soarele necrutator al verii care va urma si o va feri de frig in iernile care urmeaza.
... Si chiar daca nu o voi putea lua acasa, voi face tot posibilul sa-i fac viata mai buna.




2 comentarii:

  1. Foarte frumos gestul tau, insa cred ca o cusca izolata ar fi mai importanta. Rasa asta nu e facuta sa doarma afara sub cerul liber. Daca nu moare de frig, o sa aiba, daca nu are deja, probleme cu articulatiile, care afecteaza enotm calitatea vietii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru apreciere, Spufi :-)
    Din cate stiu eu, biata catelusa a dormit afara de cand s-a nascut, din pacate Probabil a mai facut ea vizite prin casa, pe vremea cand traia stapana ei, dar acum...
    Ai dreptate, o sa vad, sa-i cumpar o cusca, o casutapt. catei, in care sa stea. Ideea e ca pina la urma s-o iau la mine, dar deocamdata starea mea nu-mi permite.
    Ai idee ce rasa ar putea fi? Eu cred ca-i un mix, dar nu stiu ce anume.

    RăspundețiȘtergere