vineri, 5 februarie 2016

Cum sa mentii florile taiate proaspete pentru un timp indelungat



Daca sunteti in cautarea unei modalitati de a mentine florile taiate proaspete pentru o perioada cat mai indelungata, incercati unul dintre acestea sfaturi, care recomanda utilizarea de ingrediente casnice in acest scop.  


Sucurile acidulate
Nu aruncati ultimele picături de suc! Se toarnă aproximativ 1/4 ceasca cu suc, in apa din vaza in care ati pus buchetul de flori.  Zaharul din suc va face florile sa dureze mai mult. Dacă aveti o vaza transparenta si doriti ca apa sa ramana limpede, folositi un suc de asemenea limpede, cum ar fi Sprite sau 7-Up.


Fixativul pentru par
Asa cum se mentine coafura, un șpriț de fixativ poate ajuta florile taiate sa ramana proaspete mai mult timp. Pulverizati fixativul  doar pe partea inferioara a frunzelor si a petalelelor de flori, de la aproximativ o jumatate de metru distanta si veti obtine acest lucru.


Otetul de mere
Tuturor ne place sa avem buchetul de flori proaspat, cat mai mult timp posibil. O alta modalitate de a realiza acest lucru, este de a amesteca 2 linguri de otet de mere si 2 linguri de zahar, in apa din vaza, inainte de a adauga florile. Nu uitati sa schimbati apa (adaugand din nou otet si zahar, desigur),  pentru a spori longevitatea florilor.


Vodca
Secretul mentinerii florilor taiate proaspete atata timp cat posibil, este de a minimiza dezvoltarea bacteriilor in apa si de a le oferi florilor, "hrana" de care acestea ar fi beneficiat daca nu ar fi fost taiate. Se adaugă cateva picături de vodca (sau orice alta bautura spirtoasa incolora) in apa din vaza,  impreună cu o lingurita de zahar. Schimbati apa in fiecare zi si adaugati  vodca și zahar de fiecare data. Alcoolul va avea o actiune antibacteriana asupra apei din vaza.


Aspirina
Este un mod dovedit pentru a mentine florile taiate, proaspete.  Puneti o aspirinăa zdrobita in apa din vaza,  inainte de a adauga florile. De asemenea, nu uitati să schimbați apa din vaza la fiecare cateva zile, punand de fiecare data cate o aspirina.


Inalbitorul
Prospetimea florilor taiate va dura mai mult daca adaugati 1/4 lingurita de inalbitor la 1 litru de apa din vaza in care puneti florile. O alta reteta populara recomanda 3 picaturi de inalbitor si 1 lingurita de zahar la 1 litru de apaAcest lucru va mentine, de asemenea, apa limpede si va inhiba dezvoltarea bacteriilor. 


Monedele din cupru
Florile taiate vor rezista mai mult, daca adaugati o moneda de cupru (5 bani) si o lingurita sau un cub de zahar, in apa din vaza. Cuprul din care este facuta moneda, va actiona ca un acidifiant, care impiedica dezvoltarea bacteriilor.


Zaharul
Preparati-va propriul conservant pentru a pastra florile proaspete taiate mai mult timp. Se dizolva 3 linguri de zahar si 2 linguri de otet alb intr-un litru de apa calda. Cand umpleti vaza, asigurati-va ca tulpinile sunt cufundate in apa astfel pregatita, pana la inaltimea de 10-12 cm. Zaharul va hrani plantele, in timp ce otetul va inhiba dezvoltarea bacteriilor in apa. Veti fi surprinsi pentru cat de mult timp va ramane proaspat buchetul.

sursa:Reader's Digest   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu