Preparatul de azi - Paste cu fructe de mare - se gateste foarte usor, nu consuma timp (cel mult o jumatate de ora cu pregatiri cu tot) si e deosebit de gustos, pentru cine agreaza fructele de mare, evident.
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 500 g paste (de preferinta fusilli, spaghetti, deoarece nefiind gaurite, se patrund mai bine cu sosul);
- 750 g mix de fructe de mare;
- o bucatica de unt (40-50 g);
- putin ulei de masline (1-2 linguri);
- un chili uscat maruntit (sau ardei iute, in functie de cat de iute preferi mancarea);
- 3 catei de usturoi, taiat marunt;
- un pahar de vin alb (sec sau cel mult demisec)
- sare, piper, dupa gust
Timp de preparare: 1/2 ora
Mod de preparare:
Daca fructele de mare sunt congelate, se pun in apa fierbinte (fiarta) si se lasa pana la dezghetare. Marius nu le fierbe de obicei, ci doar le opareste.
In paralel, se fac urmatoarele operatii:
Se curata usturoiul si ardeiul iute, se toaca marunt, apoi se calesc intr-o tigaie in ulei de masline Marius a folosit un wok, fiindca e mai incapator si are "spatiu de manevra" suficient atunci cand gateste o cantitate mai mare.
Separat, se topeste untul in vin si se lasa sa scada, pana cand sosul capata putina consistenta.
Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se adauga pastele scurse de apa, se adauga sosul de vin cu unt, se condimenteaza dupa gust, apoi de amesteca asa incat toate ingredientele sa se intrepatrunda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu