luni, 1 februarie 2016

Bătălia pentru Oscar


Cursa pentru Oscar intra in linie dreapta. Cea de-a 88-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film va avea loc la 28 februarie 2016 la Dolby Theatre din Hollywood, California. Ceremonia va fi televizata în SUA de către canalul ABC și va fi produsă de David Hill și Reginald Hudlin. In mod ironic, actorul Chris Rock va fi gazda premiilor, in cel de-al doilea an consecutiv in care niciun actor de culoare nu a primit vreo nominalizare, la niciuna dintre categorii.

Nominalizarile la Premiile Oscar au fost anuntate luna trecuta, pe data de 14 ianuarie 2016. The Revenant a avut cele mai multe nominalizari, 12 in total, in timp ce Mad Max: Fury Road se află pe locul al doilea, cu 10 nominalizări, urmat indeaproape de The Martian, cu 7 nominalizari. Pentru al doilea an consecutiv, un film regizat de Alejandro G. Iñárritu a avut cele mai multe nominalizări.

Statisticile arata ca in ultimii ani, filmul care a  castigat premiul BAFTA, a castigat marele premiu si la Oscar. Dimpotriva, actorul care a castigat Globul de Aur, n-a mai reusit aceeasi perfomanta la Oscarul din acelasi an. In aceasta ultima categorie se inscrie si Leonardo DiCaprio, cu multiple nominalizari atat la Premiile Globul de Aur cat si la Premiile Oscar. Cu toate acestea, actorul nu a reusit deocamdata sa castige niciun Oscar.

Anul acesta insa, se pare ca DiCaprio si totodata filmul The Revenant, sunt favoriti la cele mai importante categorii ale Premiilor Oscar. De-a lungul carierei, actorul a fost nominalizat de cinci ori la Oscar, si de zece ori la Globul de Aur, castigand in 2004 Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o drama pentru filmul The Aviator, si in 2013 Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un musical/comedie pentru rolul din filmul Lupul de pe Wall Street.



In ceea ce priveste celalalt mare favorit la categoria cel mai bun film, Mad Max: The fury, este un film de actiune–aventura postapocaliptic australiano-american, al patrulea in carul francizei Mad Max, regizat de George Miller. In rolurile principale joacă actorii Tom Hardy, Charlize Theron si Nicholas Hoult.
De notat faptul ca Tom Hardy, este nominalizat si la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar, pentru rolul John Fitzgerald, din acelasi The Revenant.
John Fitzgerald

Citeste mai mult: adev.ro/o1kpclJohn Fitzgerald

John Fitzgerald

Citeste mai mult: adev.ro/o1kpcl

The Martian, un film american de science fiction regizat de catre Ridley Scott, este nominalizat la categoria cel mai bun film, iar Matt Damon in rolul principal Mark Watney, este nominalizat la categoria cel mai bun actor.


Tot de notat este si nominalizarea, pentru a doua oara consecutiv in doi ani, a castigatorului de anul trecut al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor, Eddie Redmayne, pentru rolul principal din filmul The Danish Girl.



In ceea ce priveste categoria  cea mai buna actrita, cel mai bine cotate par a fi Brie Larson, pentru rolul Joy "Ma" Newsome in filmul Room şi Cate Blanchett pentru rolul Carol, in filmul cu acelasi nume.



Iata si nominalizarile la cateva dintre cele mai importante categorii ale Premiilor Oscar:

Cel mai bun film
The Big Short
Bridge of Spies
Brooklyn
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Room
Spotlight


Cel mai bun actor in rol principal
Bryan Cranston - Dalton Trumbo in Trumbo
Matt Damon - Mark Watney in The Martian
Leonardo DiCaprio - Hugh Glass in The Revenant
Michael Fassbender - Steve Jobs in Steve Jobs
Eddie Redmayne - Lili Elbe / Einar Wegener in The Danish Girl

Cea mai buna actrita in rol principal
Cate Blanchett - Carol in Carol
Brie Larson - Joy "Ma" Newsome in Room
Jennifer Lawrence - Joy Mangano in Joy
Charlotte Rampling - Kate Mercer in 45 Years
Saoirse Ronan - Eillis Lacey in Brooklyn

Cea mai buna actrita in rol secundar
Jennifer Jason Leigh - Daisy Domergue in The Hateful Eight
Rooney Mara - Therese Belivet in Carol
Rachel McAdams - Sacha Pfeiffer in Spotlight
Alicia Vikander - Gerda Wegener in The Danish Girl
Kate Winslet - Joanna Hoffman in Steve Jobs

Cel mai bun actor in rol secundar
Christian Bale - Michael Burry in The Big Short
Tom Hardy - John Fitzgerald in The Revenant
Mark Ruffalo - Michael Rezendes in Spotlight
Mark Rylance - Rudolf Abel in Bridge of Spies
Sylvester Stallone - Rocky Balboa in Creed

Cel mai bun regizor
Adam Mckay - The Big Short
George Miller - Mad Max: Fury Road
Alejandro G Inarritu - The Revenant
Lenny Abrahamson - Room
Tom McCarthy - Spotlight

Cel mai bun scenariu original
Bridge of Spies
Ex Machina
Inside Out
 Spotlight
Straight Outta Compton

In concluzie, cine si ce va castiga, vom afla doar in noaptea de 28 februarie la Gala Premiilor Oscar, eveniment ce va putea fi urmarit in Romania, incepand cu ora 2.00, fiind transmis de Digi24 și Digi Film, in exclusivitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu