joi, 18 februarie 2016

Din Cartea Recordurilor


Recordul mondial pentru cântecul cu cele mai multe cuvinte


Cântecul "Rap God" al artistului american Eminem este melodia cu cele mai multe cuvinte, potrivit reprezentanţilor Guinness World Records.
Hitul "Rap God" al rapperului Eminem are 1.560 de cuvinte, iar artistul reuşeşte să le spună pe toate în puţin peste şase minute, o performanţă recunoscută de Guinness World Records drept un record mondial.

"Rap God" este al treilea single de pe albumul din 2013 al lui Eminem, "The Marshall Mathers LP 2", iar videoclipul a fost difuzat în premieră pe YouTube pe 14 octombrie 2013.

Eminem a lansat, de-a lungul carierei sale, opt albume, care s-au vândut în 86,5 milioane de exemplare în toată lumea. După ce şi-a făcut debutul în actorie, în 2002, cu rolul din "8 Mile", pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Albumul "Recovery" a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite ale Americii în anul 2010.



Recordul mondial pentru viteza de scris mesaje scurte pe o tastatură virtuală de smartphone

Până in 2014, recordul mondial pentru o frază destul de complexă scrisă pe un touchscreen era de 18,53 secunde. Noul record a fost atins de un utilizator Windows 8.1. Tastatura virtuală a celor de la Microsoft, combinată cu algoritmul de tastare Word Flow, era considerată una dintre cele mai eficiente din lume şi una dintre cele mai bune funcţii incluse în sistemul de operare pentru mobile al celor de la Microsoft. Noul record Guiness, stabilit la dat de 16 Ianuarie 2014,  a fost clasificat la 18,44 secunde. 



 Recordul mondial pentru cea mai puternica exoftalmie (ochi bulbucati)

Kim Goodman (USA) poate sa-si "bulbuce" globii oculari la o proeminență de 12mm, in afara orbitelor. Ochii ei s-au măsurat la Istanbul, Turcia, la data de 2 noiembrie 2007.
Măsurarea exoftalmiei este o știință exactă, care trebuie să fie făcut de către un optometrist cu ajutorul unui dispozitiv cunoscut ca un proptometru; o medie a trei măsurători dand rezultatul final.
"Proptosis" sau "exoftalmie este termenul pentru deplasarea globului ocular sau ochii bulbucați. Kim si-a descoperit aceasta capacitate, cand accidental, a fost lovita în cap de o mască de hochei.


Recordul mondial pentru cele mai multe piercinguri la un barbat
Omul cu cele mai multe pircinguri este Rolf Buchholz, din Dortmund, Germania. Recordul a fost stabilit la data de 05 August 2010, pe corpul sau fiind numarate 453 de piercinguri, inclusiv 158 în jurul buzelor. 

Spre exemplu, el are 16 piercinguri în urechea dreaptă, 15 în urechea stângă 25 în sprâncene, 8 în nas, 94 în și în jurul buzelor, 2 în limba, 8 în restul corpului, 3 în sfârcuri, 4 în buricul lui și 278 în zona genitală. 
  

Recordul mondial pentru cel mai mare balon din guma de mestecat
Acest record este detinut de catre Chad Fell (SUA), care a suflat un balon din gumă de mestecat, cu un diametru de 50,8 cm, fără a utiliza mâinile. Recordul a fost stabilit la la Liceul Double Springs, Winston, Alabama, Statele Unite ale Americii la data de 24 aprilie 2004.

 
sursa: Guiness World Records
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu