joi, 11 februarie 2016

Remedii naturale contra racelilor


Nu există nici un tratament pentru raceala. Unele tratamente naturale pot ameliora simptomele sau scurta perioada de boala, iar unele obiceiuri sanatoase pot reduce riscul de a contracta o raceala. Oricum, nu exista o regula, dar iata in cele ce urmeaza cateva remedii naturale, cu plusuri si minusuri, la indemana oricui.



Meditatia

Avantaje?  Adulții care au practicat meditatia timp de opt săptămâni, a avut cu aproximativ o treime mai puține răceli peste iarna, comparativ acelasi numar de persoane care nu au practicat meditatia Zen, releva un studiu facut de catre Annals of Family Medicine.
Dezavantaje? Prea ocupat cu senzațiile Zen, pentru  a mai remarca orice fel de probleme ;-)


Exercitiile fizice

Avantaje? Același studiu facut de catre Annals of Family Medicine, a constatat ca persoanele care au practicat un program de exerciții moderat ca intensitate, au contractat cu 29% mai putine raceli decat cei care nu au facut exercitii fizice. Activitatea fizica usoara sporeste imunitatea organismului si poate ameliora simptomele, cum ar fi congestia.  
Dezavantaj? Să ai grija să nu te extenuezi în timp ce ai simptome de raceala, cum ar fi o tuse.


Somnul

Avantaje? La persoanele care nu dorm mai mult de șapte ore pe noapte, probabilitatea de a dezvolta simptome atunci când sunt expuse la un virus, este de 3 ori mai mare decât a celor care dorm 8 sau mai multe ore pe noapte.
Dezavantaje? Nici unul, capul pe perna si noapte buna!
Zincul
Avantaje? Merita incercat. Acest mineral scurtează boala cu aproximativ o zi (oprește replicarea virusului) dacă îl luați în termen de 24 de ore de la primele simptome.
Dezavantaje? Pastilele pot lăsa un gust rău sau provoca greață. Evitati spray-uri nazale, care pot deteriora simțul mirosului.
Probioticele
   
Avantaje? Nu este remediul nostru natural preferat in sezonul rece, dar poate preveni o raceala. Una din principalele funcţii ale probioticelor este accea de a stimula sistemul imunitar. Consumul alimentelor bogate în probiotice şi menţinerea florei intestinale benefice, ajută la menţinerea sistemului imunitar şi la absorbţia nutrienţilor. Cercetarile in timp au demonstrat ca persoanele care consuma probiotice, sunt mai putin expuse racelilor decat cei care in mod obisnuit nu au introdus probioticele in alimentatia de zi cu zi. 
Dezavantaje? Nu exista.
Echinaceea
Avantaje? Studiile efectuate pana in prezent au dovedit ca echinaceea intareste sistemul imunitar, luptand impotriva simptomelor de raceala, gripa si alte infectii. Cercetarile au aratat ca echinaceea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante anti-infectioase naturale). Folosita inca din vremuri indepartate pentru tratarea diverselor infectii si pentru intarirea sistemului imunitar, in zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut si pentru efectele benefice pe care le aduce in caz de gripa, raceala si sindromul oboselii cronice.
Dezavantaje? Efectele secundare nu sunt frecvente, dar discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți alergic la plante din familia margaretelor.
Vitamina C
  
Avantaje? Vitamina C reprezinta un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Administrata in mod sustinut, ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar, asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor. Are rol de echilibrare a sistemului imunitar, prevenind aparitia astmului si a alergiilor si stimuland productia de interferon, factor cu proprietati antiinfectioase remarcabile.  
Dezavantaje?  Nu exista.
Ghimbirul
Avantaje?  Întăreşte sistemul imunitar, avand un efect de încălzire a organismului si astfel ajutând la eliminarea toxinelor, în special din plămâni şi sinusuri. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii, în special cele care afectează sistemul respirator. În răceli, ghimbirul trebuie să fie un aliment de bază, deoarece calmează foarte repede simptomele supărătoare care apar.
Dezavantaje?  Ar putea reduce nivelul zahărului din sânge (ceea ce ar putea fi o un motiv de ingrijorare pentru persoanele cu diabet zaharat). In doze mari, poate provoca dureri de cap și insomnie.
sursa: rd.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu