sâmbătă, 6 februarie 2016

Paste cu fructe de mare


E timpul iar pentru mancare... Stiu o sa ziceti ca alta treaba n-am decat sa scriu si sa mananc (sau invers?) dar nu e chiar asa. Daca ma uit bine pe blog aici, constat ca nu sunt decat vreo cateva, mai precis exact douasprezece, ceea ce este destul de putin. Cand te gandesti ca ne hranim zilnic si am o multime de retete minunate de impartasit, e chiar putin. O voi face-o cu vremea, deocamdata sa trecem la treaba.

Preparatul de azi - Paste cu fructe de mare -  se gateste foarte usor, nu consuma timp (cel mult o jumatate de ora cu pregatiri cu tot) si e deosebit de gustos, pentru cine agreaza fructele de mare, evident.

Ingrediente (pentru 4 portii):
- 500 g paste (de preferinta fusilli, spaghetti, deoarece nefiind gaurite, se patrund mai bine cu sosul);
- 750 g mix de fructe de mare;
- o bucatica de unt (40-50 g);
- putin ulei de masline (1-2 linguri);
- un chili uscat maruntit (sau ardei iute, in functie de cat de iute preferi mancarea);
- 3 catei de usturoi, taiat marunt;
- un pahar de vin alb (sec sau cel mult demisec)
- sare, piper, dupa gust

Timp de preparare: 1/2 ora

Mod de preparare:

Daca fructele de mare sunt congelate, se pun in apa fierbinte (fiarta) si se lasa pana la dezghetare. Marius nu le fierbe de obicei, ci doar le opareste.


In paralel, se fac urmatoarele operatii:
Se curata usturoiul si ardeiul iute, se toaca marunt, apoi se calesc intr-o tigaie in ulei de masline Marius a folosit un wok, fiindca e mai incapator si are "spatiu de manevra" suficient atunci cand gateste o cantitate mai mare.


Separat, se topeste untul in vin si se lasa sa scada, pana cand sosul capata putina consistenta.


Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj.

La final, fructele de mare se strecoara prin sita si se toarna in tigaie, peste ardeiul iute si usturoi.

Se adauga pastele scurse de apa, se adauga sosul de vin cu unt, se condimenteaza dupa gust, apoi de amesteca asa incat toate ingredientele sa se intrepatrunda.


Se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin alb (eventual ;-).
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu