Eu sunt cea mai mare vinovata pentru asta, fiindca m-am dus vineri la macelarie si vazand muschiuletii de porc, nu m-am putut abtine si-am venit acasa, cu doi.
Deoarece l-am pus pe Marius in fata faptului implinit, n-a mai avut incotro si-a trebuit sa-i gateasca si sa pacatuim. Asa ca, sunt de doua ori vinovata: o data ca am mancat carne si a doua oara, ca l-am ispitit si pe el.
A strambat putin din nas cand i-am spus, dar dupa vreo jumate de ora a inceput sa se gandeasca deja cum sa-i prepare. A tot cercetat retete dar n-a fost destul de multumit, asa ca pina la urma a inventat/ adaptat/ brevetat ceva si uite ce-a iesit.
Sigur, nu trebuie sa va luati dupa noi, Doamne fereste, dar nu cred ca pacatuiti prea tare daca cititi si eventual incercati dupa post, daca v-a placut.
Timp de pregatire si preparare - 45 minute
ingrediente - pentru 5-6 portii:
- 2 muschiuleti de porc
- 1 broccoli
- 24 tulpini de sparanghel crud sau la borcan
- 1 caserola de ciuperci champignon (sau hribi)
- 200 g branza gorgonzola picanta sau dulce, dupa preferinte
- 50 g (2 linguri) de unt
- 3 linguri de smantana
- 1 lingura rasa de faina
- 5-6 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- busuioc maruntit, verde sau uscat
- sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Am spalat carnea si am curatat-o de pielite apoi am taiat-o in rondele de aproximativ 3 cm grosime.
Am curatat si am spalat toate legumele. Am taiat ciupercile, felii.
Broccoli impreuna cu sparanghelul (daca este crud) se fierb circa 7-10 minute la abur. Noi n-am gasit sparanghel crud, asa ca am folosit din borcan, astfel incat nu a trebuit fiert.
Intr-o tigaie am pus la foc mic 2 linguri de ulei de masline si 25 g unt si le-am lasat pina cand untul s-a topit si a devenit lichid.
Am incins focul, apoi am adaugat ciupercile si le-am aproximativ 5 minute (pina cand au inceput sa lase zeama). In timp ce s-au calit, le-am condimentat cu sare si piper, apoi le-am amestecat usor. Ulterior am adaugat faina si am amestecat pina la omogenizare. Am pus apoi 50 ml de vin, smantana si busuioc. Am amestecat si le-am lasat sa scada la foc mic, pina s-a ingrosat putin sosul.
In paralel, intr-o craticioara, la foc mic, am topit gorgonzola in restul de 50 ml de vin, pina a devenit lichida.
3. Preparare medalioane:
In timp ce sosurile erau pe foc, intr-o tigaie separata, am pus 2-3 linguri ulei de masline si 25 g unt. Am incins treptat focul, asa incat untul s-a topit pina cand a devenit lichid, totodata avand grija sa nu se arda.
Am pus medalioanele in tigaie si le-am cate 4 minute, pe fiecare parte. In acest timp, le-am condimentat cu sare si piper.
(Pofta buna:-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu